onsdag 22 januari 2014

Vinterpresenningen på plats idag


Idag var jag nere i hamnen och fick på presenningen. Det bar lite bökigt att få på den själv då det var så satans kallt om händerna. Men tefter 3 timmars jobb var allt på plats.. med tillskurna rörisoleringar och allt. Om ni är intresserade så är det Kapell & Annat i Malmö som utför tillverkning av dessa fina skräddarsydda vintertäckningar. De utför andra jobb också som sprayhoods, sittbrunnstält och m.m.

10 kommentarer:

 1. Ser snyggt och bra ut!

  SvaraRadera
 2. Hejsan,
  skall just köpa en HR 352. Kan du tänka dig ställa upp och besiktiga mot normal ersättning? Vem kan göra det bättre än en som själv köpt en begagnad 352 tänker jag....

  Mvh,
  Axel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Axel,
   Tack för förtroendet. Tycker dock att du skall anlita en auktoriserad besiktningsman. Tycker att du skall vara extra uppmärksam på teakdäcket, undervattensskrovet (böldpest), kolla att kölsvinet är torrt, motor och stående och löpande rigg. Var ligger båten, årgång och vad ska du ge för den? Mvh,
   Adam

   Radera
  2. Kolla denna länk från vår egen besiktning: http://seglingarlivet.blogspot.se/2012/08/mycket-som-skall-planeras.html

   Radera
 3. Hej Adam!

  Kul att du köpt ett kapell från Kapell & Annat! Vi tänkte köpa ett nu till hösten. Är du nöjd så här långt? De som jag har tittat på här i småbåtshamnen har alla klarat stormarna bra och sitter som en handske.
  Nu skall jag ner i blåsten och vaxa båten - ha det bra och hoppas på en tidig sjösättning.

  Hlsn Jim på Hopplatofflan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jim, ja jag är faktiskt helnöjd. Var lite bökigt att få på kapellet innan man kom på i vilken ordning man skulle trä över det men blixtlås etc. Nu skall jag bara märka upp ställningen så jag får den på samma plats och storlek till nästa höst. ca. 25 000 för hela paketet.

   Radera
  2. Har ni redan fått vattnet påkopplat i Malmö? Tycker det är för kallt att vaxa ännu.

   Radera
  3. Nix, vi har fått höra med 25-liters vattendunkar men båten var rät så ren sen i höstas. Om man kör värmaren så blir skrovet varmt och då är det inga större problem att vare sig vaxa eller bottenmåla. Planen är att sjösätta inom tå veckor. Det brukar vara en del finna seglingshelger på vårkanten!


   /Jim

   Radera
 4. Hej!
  Vi på Sjöräddningssällskapet är otroligt stolta över att kunna presentera vår allra första reklamfilm. Vill du hjälpa oss att sprida den?
  https://www.youtube.com/watch?v=36Q6lsu2KWg
  Vi har 2 000 frivilliga sjöräddare som inte tvekar en sekund att rädda dig om du hamnar i sjönöd. Och de gör det utan att ta betalt.
  Eftersom vi lägger alla våra pengar på att rädda liv, har vi ingen möjlighet att köpa reklamtid i TV (men förhoppningsvis kommer ett par TV-kanaler att visa den gratis några gånger!). Filmen har reklambyrån Forsman & Bodenfors och regissörerna Torbjörn Martin och Roozbeh Behtaji på Acne Productions gjort utan kostnad.
  Vi hoppas att du vill lägga upp filmen. Här nedanför finns en kort text som du kan klippa in i ditt blogginlägg om du inte vill skriva något eget. Hör gärna av dig om du har frågor!

  Bästa hälsningar
  Rebecka Hagman, webbredaktör på Sjöräddningssällskapet
  rebecka.hagman@ssrs.se, telefon 031-761 40 83

  Förslag på text att klippa in när du delar filmen:
  Hur känns det att hamna mitt i ett kallt och stormigt hav? Att tvingas kämpa för varje andetag och inte veta om räddningen kommer? Den känslan tar Sjöräddningssällskapet fasta på i sin allra första reklamfilm som handlar om hur en nödsituation till havs kan se ut. Många känner inte till att Sjöräddningssällskapet är en ideell organisation utan statliga bidrag. De har 2 000 frivilliga sjöräddare som ställer upp på sin fritid för att rädda liv till sjöss, helt utan att ta betalt. Förhoppningen är att filmen ska öka kännedomen om Sjöräddningssällskapet och få fler att bli medlemmar. Se den här!
  https://www.youtube.com/watch?v=36Q6lsu2KWg

  SvaraRadera