söndag 26 augusti 2012

Trelleborgsloppet 10km

Igår sprang jag Trelleborgsloppet, 10km. Målet för dagen var först och främst att ta sig runt utan att förvärra knäskadan. Jag skulle egentligen inte springa alls då träningen nästintill varit obefintlig dem 2 senaste månaderna. Jag har haft problem med vänster knä, och därmed tränat väldigt dåligt. Mitt längsta träningspass har varit 6km på 2 mån. Och det sprang jag först i torsdags kväll. Så igår hade jag ingen tidpress alls utan ville bara komma i mål under 55 minuter. Jag gick ut lite hårdare första 5km och låg strax runt 5min/km.. men sen drog jag ner tempot och stannade 3 ggr för att dricka vatten vilket jag hade med mig i ett vätskebälte.
Jag kom till slut i mål på tiden 53.18.. var helt klart nöjd med bedriften efter så pass lite träning. Efter målgången var det inte långt ifrån att jag spydde. Så illa har jag inte mått någon gång efter en tävling. Men så går det när man inte kan träna ordentligt. Nu tar vi nya tag.

6 kommentarer:

 1. Imponerande tycker jag. Hoppas knät inte bråkar med dig. Sprang mitt livs första lopp i tisdags. Hade sprungit 10 gånger i mitt vuxna liv och lyckades klocka 35:13 (är 56 år). Det var jag mycket nöjd med. Nu är det inte långt innan ni ska hämta båten. Ser fram mot bra info om hamnarna vi kanske kommer till 2014
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cia, antar att du sprang 5 km.35min är helt okay.. men det gäller att springa regelbundet om man ska springa snabbare. Jag är dock bara ute efter att må bra, så tiderna är inte ett fokus. Sprang Malmömilen förra året på 46.54. Ja kommer absolut uppdatera bloggen så ofta vi kan. Gäller bara att det finns tillgång till wi-fi i hamnarna vi besöker. Vad händer 2014?

   Radera
 2. Det var 5 km förstås. Jag springer nu regelbundet och har gott hopp om att förbättra tiden till nästa år.
  Tävlar bara med mig själv.
  2014 har vi 3 månaders semester och ska segla. Vart vet vi inte ännu men en idé är nedåt kontinenten och kanske till Engelska kanalöarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detr låter trevligt. På 3 månader hinner man ju en bit =) Jag har vilat 2 dagar nu, men imorgon ska jag ta en lätt 6km runda för att få igång benen. Vi har stambyte i vårt hus så det har varit jätte jobbigt då vi varken har vatten eller avlopp för 3:je veckan nu. Hoppas kunna komma igång på allvar när allt är tillbaka som normalt. Förhoppningsvis redan till helgen. Vad har ni för båt?

   Radera
 3. En Linjett 37. Kolla vår byggblogg (vi har byggt den själva) www.linjett37.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okay, den känner jag till. Har ju tittat in där tidigare ;-) fin båt.

   Radera