tisdag 28 maj 2013

Frihamnsordningen

Jag har just lämnat ett meddelande till min hamn om att jag vill köpa ett frihamnsordnings kort. Hur många av er har detta och hur tycker ni att det fungerar? Jag hittade denna lista på hamnar som ingår i frihamnsordningen. Svenska, danska, norska och tyska hamnar. http://www.udkik.dk/app/frihavnsordningen.jsp?locale=sv_SE#800

3 kommentarer:

 1. Jag tycker Frihamnsordningen är ett jättebra initiativ. Vi är själv med i Limhamns småbåtshamn. Problemet är väl som jag upplevt det att den avgift frihamnarna tar ut som en miljöavgift ständigt har blivit större och större. Därför har mycket av syftet med frihamnsordningen försvunnit. Jag har i och för sig för mig att det kommit nya direktiv om att man inte får ta ut mer miljöavgift än vad som motsvarar en dansk 20-krona per dygn.
  Populära hamna tenderar också till att inte ansluta sig till frihamnsordningen för att de menar att de ändå får besökare.
  I vissa hamnar kan det också vara lite klurigt med var man får ligga. En brygga kan tillhöra Båtlag A som är med i frihamnsordningen och en annan kan tillhöra förening b som inte är med.
  Men över lag tycker jag att ideén är kanon och hoppas att fler hoppar på det.
  Här i Öresund är vi ju vana vid röd/grön skyltning men det är inget som är så vanligt på Västkusten. Många av hamnarna runt Göteborg(Grefab) ligger tomma under sommaren. Det har funnits en del där som även vill ansluta Grefabs hamnar.

  Tycker Jim på Hopplatofflan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Jim, idén är kanon. Jag kommer nog ner till Limhamn den 14-16 juni. Vi kanske kan ta en fika eller en kall en i båten?

   Radera
 2. Miljöavgiften skall ej överstiga en dansk 25-krona (inte en 20-krona som jag skrev tidigare).
  Det finns mer info på:
  http://www.skivesoesportshavn.dk/frihavnsordningen/
  Lite tråkigt att Getterön i Varberg har valt att hoppa av för det var en bra hamn på vägen till Bohuslän.

  Tycker Jim på Hopplatofflan

  SvaraRadera