söndag 21 oktober 2012

5 timmar avmastningIdag var vi nere i hamnen redan kloclan 1330. Planen var att vi skulle börja masta av vid 1400 och våran nya vän Göran skulle komma ner och hjälpa oss. Jag är väldigt tacksam att vi hittat en så vänlig och trevlig vän. Min andra kompis (Dennis) kunde inte ställa upp idag då han knäckt några revben när han spelat handboll. STORT tack för hjälpen Göran ;-)

Vi skulle koppla ur alla kablar vid mastfoten men märkte snabbt att det inte var så lätt som vi trodde. Där fanns ingen snabbkoppling som jag hade i min förra båt. Jag undrar om masten varit nere de senaste åren. Detta då radar anslutningarna var pressade så jag fick helt enkelt klippa av allt för att få ur kabeln. Blir till att sätta in en sockerbit för att underlätta till nästa gång masten skall upp och ner.

När vi väl kom bort till mastkranen så var där en båt före. Vi fick snällt förtöja och vänta på vår tur. Men det gick rätt snabbt och vi var förtöjda vid mastkranen efter ca. 20 minuters väntan. Jag var lite orolig då det var första gången jag skulle masta av en så stor båt. Vi lade oss så vi hade mastkranen något akter om masten. Jag satte även fast en schakel i vajern på kranen och satte fast storskotet i denna. Detta gör så att man inte får masten att slå i mastkranen när man väl lyfter.. denna anordning funkade mycket bra.

Vi lyckades få ner masten utan minsta problem. Vi höll på enda tills det blev mörkt. Efter att ha avslutat dagens jogg körde vi till Mc Donalds för lite junk food.. det är sällan vi äter det men idag passade det bra.

Imorgon drar jag ner till hamnen för att strippa allt på masten. En hel del att göra alltså.

6 kommentarer:

 1. Jobbar du inte längre? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är söndag idag så jag är ledig =)

   Radera
 2. Ah men du skrev att du skulle ut idag igen? Det var därför? ;) Jaja skönt att du kan vara ute vid båten nu innan det är dags för upplock. När ska hon tas upp? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en del som måste göras så fort som möjligt. När det är en ny båt så är allt nytt också och allt tar extra lång tid att komma på vad och hur det ska fixas. Och allt är mycket större och tyngre också =( och flera ggr så dyra reservdelar och tillbehör =( Ja ja,, ska bli gött när allt är fixat och utbytt till våren =) kram back ;-)

   Radera