tisdag 9 oktober 2012

Hur tvätta salongs soffor?Tvätta saongs soffor
Sofforna i salongen är riktigt solkiga och skitiga. Vet någon läsare om det finns något sätt att göra rent dessa utan att behöva dra loss knapparna och ta ut dynorna. Finns det någon spray som man kan spraya på och gnugga och sedan dammsuga bort? Eller något annat alternativ? Kanske bara tvätta dem med en borste och låta torka i solen? Tips tack!

40 knops vind i byarna
Idag blåste det något jävulskt i hamnen. Tur att jag körde ner för ena förliga förtöjningen höll på att glida av pollaren. Jag fick käpa tappert för att kunna kasta över en extra förtöjningstamp i den starka vinden som stundtals var uppe i 40 knop.

Jag passade på att värma upp hela båten med värmefläkten och satt och fixade lite vid kartbordet tills det värsta regnet drog över.

Obs! Usel bildkvalitet på bilderna då dem är tagna med mobilkameran.

4 kommentarer:

 1. Hi Adam, this is a very hard job! We passed the same problem last year when we bought our 1983 HR.
  Remove the buttons and put them back was the easiest thing in the whole process.
  If you like have a look at our old posts:

  http://312-thea.blogspot.it/2012/03/cabina-di-prua.html
  http://312-thea.blogspot.it/2012/04/rimbocchuamoci-le-maniche-e-facciamoci.html

  Good luck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi there, thanks for your comment. Have looked at your posts.. very nice work indeed... good luck to us ;-)

   Radera
 2. Gör inte som vi gjorde med förra båten - tvättade med vatten och tvättmedel med skummet i. Det tog en vecka att torka allt och det blev i alla fall inte bra. Att vi gjorde så berodde på att dynorna luktade gammalt och dåligt. Året efter gav v upp och beställde nya ljusa dynor - ett superlyft som var värt varenda krona! Nu har vi dynor utan knappar och kan ta av tyget och skicka in dom i tvättmaskinen enkelt - mycket bra!
  Vänligen
  Cia

  SvaraRadera
 3. Hi, we used spray-extraction cleaner for cleaning the mattresses. Here is the link again: http://www.sydolphindance.com/2012/05/cleaning-mattresses.html

  It might work also in your case!
  Antti

  SvaraRadera