tisdag 20 november 2012

Gummilist till lanternhållare?Är det någon av er läsare som har ett bra tips på en bra gummilist (u-list). Helst då gärna i ljus silikon som inte syns så mycket. Kanterna är väldigt vassa och dessa skadar rullgenuan. Efter det att jag köpt båten har jag använt eltejp för att lösa problemet tillfälligt. Men det ser inte så snyggt ut =)
Jag kom nu på att det var svetsen som hade släppt. Jag böjde helt enkelt bara in plåten och nu är det inga problem att seglen fastnar. Ska ta en bild på det vid något tillfälle.

7 kommentarer:

 1. maybe you could try something like this

  http://www.mar-gom.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3932&Itemid=6615&lang=it

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes.. something like that. Will try to find something similar here in Sweden.. thank you for the link..

   Radera
 2. Hej! Finns ju kantlister typ till bildörrar etc. Har sett såna lite överallt, båt och biltillbehörs affärer,glasmästare kanske..tror faktiskt att svarta skulle vara diskretare än gråa..Grattis till ett fint exemplar av 352:an.En bra seglare med härlig rymd i salongen och fin inredning Såg att den ligger kvar på Yachtmarket förresten. Den båtmodell som gått flest varv runt jorden har jag hört..? Kan knappt vänta tills vi kan börja leta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag ska kolla runt lite på olika ställen... det måste vara av något mjukt material som man kan böja så att man kan böja dem så att det blir en snygg böj i 90 grader i hörnen.. ja.. dessa båtar är berömda att segla bra i och med den långa kölen och en stadig konstruktion i övrigt. Drömmen är att segla jorden runt en vacker dag ;-) lycka till med eget köp.

   Radera
 3. Hej Crona
  Bidrar med mitt enkla och billiga förslag. En polyetenslang av typ bensinslag i lämplig dimension. Skär upp den på längden och fixera med sikaflex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju smart.. tänk att man inte tänkte ut det själv ;-)

   Radera
 4. Det har löst sig nu. Jag bara böjde in plåten. Ska ta en bild på det vid ett senare tillfälle.

  SvaraRadera