söndag 18 augusti 2013

Impregnerat sprayhooden


Idag har jag impregnerat vår sprayhood. Kollade även oljenivån i backslaget och startade upp motorn så den fick gå varm. Provkörde även Ebersprächen och kollade så allt fungerade. Nu är det redan den 18 augusti och det är inte många veckor kvar innan det börjar bli dags att plocka ner seglen och börja förbereda att masta av. Men jag väntar med det till första veckan i september tror jag.

6 kommentarer:

 1. Vi låg i Råå igår och jag var förbi och tittade på Hella. Den ser verkligen fräsch ut. Det ser ut som om du har polerat en hel del.

  Tycker Jim på Hopplatofflan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Jim, Gillar när det är rent och snyggt! Synd att vi inte kunde träffas då =(

   Radera
 2. Nu ser jag att du har Bartons maststeg monterade! Ska köpa sådana och montera på våren. Vilket avstånd har du mellan dem?

  Hälsningar // Lasse på HR352 #76

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lasse, Jag ska kolla nästa gång jag är vid båten.. imorgon eller torsdag. Ska ta ner spinnakerbommen och bommen. Sedan ska vi se om vi kan masta av till helgen.

   Radera
 3. Vi mastade av i söndags för första gången. Den vägde lite mer än vår gamla Vegamast. :) Allt gick bra och masten ligger nu i mastskjulet och väntar på våren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra. Vi har inte hunnit masta av än. Men det är ingen panik med det iår då jag fortfarande väntar på en plats på land. Men vi tog seglen i söndags och imorgon ska jag plocka av bommen. Jag mastade av i höstas men fick inte upp båten då jag inte blev tilldelad någon landplats. Men iår ska hon upp. Ja, den väger ju en del.

   Radera