tisdag 27 augusti 2013

Fin helgsegling till Limhamn i Malmö


På vägen till Limhamn blev det mycket kryssande då vinden kom rätt i näsan. Sydliga vindar.

Det gick så segt att jag var tvungen att starta motorn vid 20:30 så jag inte skulle behöva komma fram mitt i natten. Detta då jag var bjuden på middag hos en gammal kompis.

Det blev sent till slut iaf.. förtöjde kl. 22:30 och middagen serverades runt 23:30 =) Det smakade gott med mat efter 10,5 timmas segling.

Men på vägen hem från Limhamn till Råå slog vi fartrekord med Hella. 8,3 knop i 7 s/m. 5 timmar tog det att avverka hela sträckan.

2 kommentarer:

 1. Hej Adam, ser att du investerat i en ny genua. Hur stort överlapp har du valt? Jag har en gammal rullgenua som jag funderar på att byta ut, men jag har också en nyare rullfock som nog knappt har något överlapp. Min fundering är helt enkelt hur mycket jag upplever att jag tappar om jag nöjer mig med mitt mindre försegel. Därav min fråga om hur stor du valde att göra din genua.

  Har du förresten någon mailadress, om du är intresserad av att utbyta erfarenheter
  av HR352? Vi är ju båda tämligen nyblivna HR352 ägare..

  Mvh
  Klubbjackan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Klubbjackan! Genuan är inte ny, den följde med båten när jag köpte den. Men både genuan och storen är från 2008. Båten hade inte seglats i flera år när jag köpte den så seglen är i gott skick. Jag fick dock en reva mitt i akterliket på genuan sist vi seglade. Jag ska ta ner seglen i veckan och kolla på det lite närmare. Du kan skicka ett PM till mig på våran Facebook like om du vill maila.. https://www.facebook.com/pages/Hallberg-Rassy-352/146476495517494..

   Radera